Буда

        Во една прилика, додека козар поминувал по тесниот земјен пат, бил забележан (под неопишливо голем лотосов цвет) Буда.
        Седејќи и медитирајќи во својата добро препознатлива контемплативна положба, Буда рекол: руда.
        И шумата заживеала егзалтирана од чудесниот маг, цутејќи брзо.

        Козарот, после неколку години, шмркајќи чај од бреза (кој испарувал од бакарната чаша), доживеал откровение.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s