Monthly Archives: May 2011

Време за ручек

                                          Топла чорба и леб. Advertisements

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Случка

Вчера, еден од нашите рудари-колеги имаше несреќа повторно да биде ужаснат од своето возило, Фиат Точка. Имено, водната пумпа откажа и мора да биде заменета со нова. Уште еднаш се докажува дека животот на рударите е во окното, а не … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Санкција

По немилиот настан во тунелот бр.7, кој беше поплавен од обилните врнежи, еден од нашите колеги-рудари мораше да биде суспендиран. Сите ја знаат големината на срамот кога еден рудар својот шлем ќе го замени со качкет.

Posted in Uncategorized | Leave a comment